Gebakken Tofu Met Champignonsaus

GEBAKKEN TOFU MET CHAMPIGNONSAUS

Gebakken Tofu Met Champignonsaus

Gebakken Tofu Met Champignonsaus

Voor voor 4 personen
Met veel Calcium, veel Selenium, weinig Koolhydraten en weinig Verzadigd vet

Ingrediënten

  • 16 gram extra stevige tofu, afgegoten
  • Voor de Marinade:
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel zoutarme soyasaus
  • 1 kopje bouillon zonder zout
  • 1/4 kopje Passievrucht Azijn of andere gearomatiseerde azijn
  • snuf hete pepervlokken, of naar smaak
  • Voor de champignonwijnsaus:
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kop dun gesneden sjalotjes
  • 1 middelgrote rode paprika, zonder zaad en in dunne reepjes gesneden
  • 2 grote Portobello-champignons, in plakjes gesneden
  • 300 gram Shiitake of kastanjechampignons, in plakjes
  • 1/2 kopje zoutarm bouillon
  • 1 eetlepel tomatenpurree
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel komijn
  • 2 theelepels gehakte verse bieslook.
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Passievrucht Azijn of andere gearomatiseerde azijn


Instructies

Druk op het blok tofu tussen verschillende lagen keukenrol om overtollig water te verwijderen. Snijd tofu in plakjes van 1/2 cm en leg ze in een ovenschaal. Meng knoflook, zoutarme soyasaus, groentenbouillon, azijn en hete pepervlokken. Giet over tofu, marineer gedurende 1 uur. Bak op 180 graden gedurende 35 minuten, of tot het lichtbruin is. Voor de champignonwijnsaus, verwarm 2 eetlepels water in een grote koekenpan, voeg de knoflook, sjalotten en rode peper toe en bak tot het bijna zacht is. Voeg paddenstoelen en groenten bouillon toe en kook nog 5 minuten. Voeg tijm en komijn toe. Bestrooi met bieslook en voeg een extra theelepel azijn toe. Serveer tofu met champignonwijnsaus erop.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 483 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Gebakken Tofu Met Champignonsaus

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Peper

Zwarte peper werd al in het oude India gebruikt als middeltje tegen allerlei aandoeningen, waaronder keelontstekingen en problemen met de spijsvertering. Ook bij de Romeinen en de Grieken was de peperkorrel populair om zijn medicinale eigenschappen – en veel van deze oude geneeskunde wordt door de hedendaagse wetenschap ondersteund.

Tofu

Op het gebied van vitaminen zitten er wel een aantal in tofu, maar deze zijn niet in dergelijke hoeveelheden dat ze een grote bijdrage hebben aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. In 100 gram tofu zit 5% van de ADH van vitamine B9. Vitamine B1, B2 en B6 zijn allen goed voor 4%. Voor mineralen ligt het wat beter voor tofu. Zo zit er 20% van het ADH aan calcium in. Voor magnesium is dit 31%, gevolgd door selenium met 14% en fosfor met 12%. Als laatste zit er voor 11% van de ADH aan koper in.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Passievrucht

Passievruchten mogen met recht gezien worden als gezond voedingsmiddel. De vruchten zitten namelijk boordevol vitamine A en C. In een kopje passievrucht zitten ongeveer 25 gram vezels. Kalium en ijzer vind je ook in deze vrucht. In 100 gram passievrucht zitten 97 kilocalorieën en 2.2 gram proteïne. De vrucht zou de bloeddruk verlagen, werkt cholesterol verlagend en remt de groei van kankercellen. Bovendien zijn passievruchten de ideale maatjes in de strijd tegen de kilo's! Altijd mooi meegenomen, natuurlijk.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Andere gezonde recepten met veel calcium

Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan

Woensdag 15-05-2024

Romige Boerenkool- En Champignonschotel
Romige Boerenkool- En Champignonschotel

Maandag 13-05-2024

Bonenpasta Met Spruitjes En
Bonenpasta Met Spruitjes En "blauwe Kaas"

Zaterdag 11-05-2024

Chef-kok Frank's Artisjok Linzen Brood Met Pruimketchup
Chef-kok Frank's Artisjok Linzen Brood Met Pruimketchup

Donderdag 09-05-2024

Bloemkool, Spinazie Puree
Bloemkool, Spinazie Puree "aardappelen"

Maandag 06-05-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu